Bokrecension av Knacka på!

Publicerad: 02 april 2022
Senast uppdaterad: 19 maj 2022

Knacka på är en bilderbok av Anna-Clara Tidholm. Innan jag själv fick barn så hade jag aldrig hört talas om Knacka på eller någon annan bok av Anna-Clara Tidholm men hennes böcker har visat sig vara riktiga favoriter hos min son. 

Knacka på!

Det är kanske inte så konstigt att jag själv missade denna bok då jag själv var barn för den utkom först 1992. 

Tidholm lyckas på ett magiskt sätt förmedla göra boken Knacka på till en interaktiv upplevelse för de minsta läsarna. Bokens upplägg är att varje uppslag inleds med en dörr som ska knackas på. Bakom dörren gömmer sig ett rum med massor av lite halvknasiga saker som till exempel apor som har kuddkrig och små kaniner som äter morot. Rummen består av vackra illustrationer som barnen tycker om. 

Min ettåring har fullständigt knackat sönder denna bok och det är väl verkligen ett gott betyg till en barnbok. Det är också Knacka på som ständigt väljs när minstingen ska välja bland alla sina barnböcker även det ett väldigt gott betyg. 

Så är ni på jakt efter barnböcker till 1-åringar så rekommenderar jag verkligen Knacka på! Anna-Clara Tidholm har även gett ut flera barnböcker i samma serie. Hennes böcker är skrivna med en härlig rytmik och illustrationerna är barnsligt vackra.

Förlagets beskrivning av boken:

"Lilla huset Blåa dörren - Ska vi gå och hälsa på?" Så börjar Knacka på!, en av Sveriges populäraste böcker för de allra minsta - och för deras föräldrar!

Knacka på är en av Alfabetas absoluta storsäljare. Den gavs först ut 1992 och har sedan dess tryckts i otaliga upplagor. År 2012 firar den 20-årsjublieum! Boken har gjort succé såväl i Sverige som utomlands, den har sålts till en mängd andra länder och alla älskar den! En absolut klassiker. (0-3 år)